Afgeleid uit de natuur​

Afgeleid uit de natuur

Onze wegwerpproducten worden gemaakt van natuurlijke vezels. Deze vezels zijn gemaakt van cellulose, het kernbestanddeel van alle planten op aarde.

De kerneigenschappen van cellulose zijn onder andere: natuurlijk absorptievermogen, zacht op de huid, biologisch afbreekbaar en veelzijdigheid.

Doormiddel van een duurzaam productieproces wordt houtpulp omgezet in vezels.  Omdat deze vezels plantaardig en 100% biologisch afbreekbaar zijn bieden ze een duurzaam alternatief voor fossiele synthetische vezels.

Vezels voor een beter leven

Laat uw zintuigen alle voordelen van onze cellulosevezels onderscheiden. Ze zijn zo zacht en soepel, zacht voor de huid en zo goed in het absorberen en afgeven van vocht. Hiermee zijn ze perfect voor het ondersteunen bij de thermische regulatie van ons lichaam.

Enkel gebruik betekent perfect hygiëne bij ieder gebruik. Dit betekent ook minder wassen, minder CO2 uitstoot, minder vervuild water en minder tijd, moeite en lagere lasten voor stroom- en waterrekening. 

Onze producten hebben ook toepassingen buiten de beauty industrie. Ze worden gebruikt voor medische toepassingen, in de schoonmaakindustrie en worden gebruikt in beroepen waar men in contact komt met gevaarlijke stoffen.

Veelzijdigheid

Hygiënisch en veilig

Onze producten worden zijn voor enkel gebruik. Hiermee wordt hygiëne gegarandeerd en is er geen kans op overdracht van bacteriën, virussen of gevaarlijke stoffen.

Zacht voor de huid

De natuurlijke vezels zijn natuurlijk zacht en glijden makkelijk over de gevoelige huid. Door de natuurlijke en gladde structuur van de vezels voelen ze comfortabeler aan dan fossiele synthetische vezels.

Het gevoel

De vezels geven een natuurlijk gevoel en voelen van nature sterk en goed aan in de hand. De natuurlijke structuur rekt waar nodig, maar scheurt niet snel.

Ademend vermogen

De vezels zorgen op natuurlijke wijze voor het transport van vocht. Dit ademend vermogen geeft het lichaam een comfortabel gevoel en helpt het reguleren van de lichaamstemperatuur.

Sterkte

Ons materiaal is veelzijdig en onderscheid zich door de sterkte van het materiaal. De handdoek behoud zijn sterkte in zowel droge als natte toestand.

Geur neutraal

De neutrale geur van ons materiaal ondersteunt de trend naar geurarme doekjes en maakt het gebruik van maskerende middelen overbodig.
Afgeleid uit de natuur​

Ons duurzame aanbod

Ontdek ons duurzame assortiment gemaakt met respect voor mens, dier en/of milieu