Verantwoordelijk handelen

Samen verantwoordelijk​ handelen​

Wij hebben als doel om de wereld beter én duurzamer te maken. Een betere wereld creëren begint bij jezelf. Daarom doen wij er alles aan om binnen onze organisatie op een milieuverantwoorde manier op te pakken en verwachten wij ook van onze partners dat zij verantwoordelijk handelen en de juiste stappen nemen naar een betere toekomst.

Hoe wij onze verantwoordelijkheid nemen​

Om binnen onze eigen organisatie duurzamer te werken moeten wij bewuste keuzes maken. De impact op de natuur speelt hier een belangrijke rol in. Daarom hebben wij verschillende doelstellingen opgesteld om onze impact op het milieu te beperken.
  • Het introduceren van een duurzaam alternatief voor traditionele processen zoals het wassen van handdoeken.
  • In 2021 vervangen wij plastic verpakkingen voor al onze producten met karton of
  • Vanaf 2021 planten wij voor ieder verkochte artikel een boom.

Duurzame alternatieven

Enkel in Europa zijn al ruim 32.000 schoonheidsinstituten geregistreerd die samen meer dan een half miljard liter verontreinigd water in onze oceanen pompen. Hiernaast is het wassen van traditionele handdoeken één van de grootste redenen dat ieder jaar miljoenen tonnen CO2 in onze atmosfeer vrij komt.

Wij streven naar oplossingen voor deze problemen door alternatieven te bieden waardoor minder verontreinigd water in onze oceanen gepompt word, minder elektriciteit nodig is voor het vele wassen en minder plastic wordt verbruikt waar dit absoluut niet nodig is.

In 2020 hebben wij tot dusver met de verkoop van ecologische handdoeken 55.000 wasbeurten bespaart. Ervan uitgaande dat de gemiddelde wasbeurt in de beauty- en zorg branche op 60 graden celsius draait scheelt dit 181.500 kg aan CO2 uitstoot.

Verantwoordelijk handelen

Plastic vervangen door duurzamere alternatieven

Onze ecologische handdoeken worden ter behoeve van de hygiene altijd al verpakt in plastic tijdens het transport. In 2021 vervangen wij voor onze volledige collectie de verpakking naar karton.

 

Ons duurzame aanbod

Ontdek ons duurzame assortiment gemaakt met respect voor mens, dier en/of milieu