Duurzame productie

Toegewijd aan duurzame productie

Wij erkennen de wereldwijde noodzaak van duurzame productie om de impact op het milieu te minimaliseren door efficiënt gebruik te maken van de grondstoffen die de natuur te bieden heeft. Onze producten worden geproduceerd van 100% natuurlijke houtvezels die op verantwoorde manier verkregen worden.

Ons productieproces kenmerkt zich door een laag gebruik van grondstoffen, innovatieve productietechnologieën, laag verbruik van fossiele brandstoffen en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water om op verantwoorde wijze producten te creëren en hiermee de vervuiling van het milieu te verminderen.

Ons productieproces​

De vezels in onze producten zijn gemaakt van cellulose, het kernbestanddeel van alle planten op aarde.

Onze belangrijkste grondstof, natuurlijk hout, is hernieuwbaar. Bomen groeien opnieuw. Dit is een initiatief waar wij ook actief aan meewerken.

Uiteindelijk zetten planten zonlicht, water en atmosferische CO2 om in cellulose, waaruit esthetische, emotionele en zeer functionele producten worden gemaakt.

Ons productieproces begint met de inkoop van resthout voor pulpproductie en eindigt uiteindelijk met de producten voor de consumenten. Ruim 99 procent van ons hout is afkomstig uit duurzame bosbouw. Dit hout blijft over uit andere werkzaamheden, dit kopen wij op voordat dit naar de brandstapel gaat.

Terug naar de natuur

Bomen zijn de natuurlijke oorsprong van onze wegwerpproducten. Het hout en de daarvan afgeleide pulp zijn de belangrijkste grondstoffen in de productie van onze vezels. In navolging van onze inzet voor milieubescherming kopen wij enkel hout en pulp in van gecertificeerde duurzame bronnen.

Hierbij maken we vooral gebruikt van een proces dat uitdunning heet. Dit houdt in dat wij houtrestanten opkopen die ongeschikt zijn voor hoogwaardige producten, zoals bijvoorbeeld meubels. Op deze manier hoeft dit hout niet naar de brandstapel en vindt het een zinvolle bestemming bij botanische vezels.

Omdat onze producten 100% biologisch afbreekbaar zijn vinden zij aan het eind van hun levenscyclus hun weg op natuurlijke wijze terug naar de natuur.

Wij zijn ook actief betrokken bij het planten van nieuwe bomen waar dit het meest nodig is. Dit omdat we weten wat het belang is van gezonde bossen als de belangrijkste CO2-opslag voor ons klimaat.

Ons productieproces

Ons duurzame aanbod

Ontdek ons duurzame assortiment gemaakt met respect voor mens, dier en/of milieu