Bijdragen aan de natuur

Bijdragen aan de natuur

Naast onze milieuvriendelijke producten willen wij graag op een directe manier bijdragen aan de natuur. Daarom planten wij vanaf Januari 2021 voor ieder artikel dat wij via onze webshop verkopen automatisch een boom. Zo zorgen we er samen voor dat we nog jaren van de schitterende natuur kunnen genieten.

Eén boom neemt in een jaar ongeveer 20kg-CO2 op, dit staat gelijk aan een autorit van 90 kilometer. Door het planten van bomen helpen we CO2-uitstoot te compenseren en daarmee de aarde groen te houden en plant- en diersoorten hun leefgebied terug te geven.

Samen met onze partner hebben wij hiermee de mogelijkheid om in de komende jaren duizenden bomen te planten, waarmee we unieke flora en fauna kunnen redden en een grote impact op de vergroening van de landschappen kunnen maken. Alle bomen worden geplant door de lokale bevolking, waarmee we dus ook de lokale economie ondersteunen.

Het probleem en de oplossing

Ontbossing is een wereldwijd fenomeen dat door verschillende factoren wordt veroorzaakt. Regio’s die het meest worden getroffen door ontbossing zijn vaak onderontwikkelde gebieden die geteisterd worden door armoede. De mensen die hier leven zijn vaak noodgedwongen om de lokale omgeving te vernietigen om te kunnen overlegen, zoals het kappen van bomen voor bouw-, brandstor, hitte- en landbouwdoeleinden.

De langetermijngevolgen van deze kapping is dramatisch omdat het leid tot ernstige overstromingen, erosie en woestijnvorming veroorzaakt. Deze langetermijneffecten leiden tot nog grotere schade aan het lokale milieu.

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren hoe cruciaal het is om onze planeet te herstellen om zichzelf in stand te kunnen houden.

Door bomen te planten op de locaties waar dit het meest nodig is helpen we allereerst de planeet. Het milieu stabiliseert weer, de lokale dierenbevolking heeft een veilig thuis en de lokale bevolking heeft een leefbaar gebied en een stabielere economie.

Onze partner

Voor het bijdragen aan de natuur en het planten van bomen werken wij samen met Eden Reforestation Projects. Eden heeft al ruim 400 miljoen bomen geplant op 174 locaties in 8 verschillende landen.

Zij hanteren een “Employ to plant” methode waarbij de lokale bevolking wordt ingehuurd om de bomen te planten waarbij zowel de natuur als de lokale bevolking erop vooruit gaat.

Bijdragen aan de natuur

Ons duurzame aanbod

Ontdek ons duurzame assortiment gemaakt met respect voor mens, dier en/of milieu